Felújítják a vasútállomást

A MÁV megkezdte a Rákoshegy-Újszász vonalon található állomások, megállók teljes felújítását. A felújítási programot kedden ünnepélyes keretek között indították el Maglódon. A teljes vonalt érintő, összesen több mint 1 milliárd forintos beruházás várhatóan 2012 első negyedévében fejeződik be.

 

A Budapestet Szolnokkal összekötő 120a jelű vonalon 18 állomást, illetve megállót tesznek rendbe, a programot kedden indították el Maglódon, ünnepélyes keretek között.

A MÁV tájékoztatása szerint az egyik legrosszabb állapotú ingatlanokkal rendelkező elővárosi vonal épületeinek felújítása 1,1 milliárd forint beruházásban valósul meg 2012 tavaszára.

Megújulnak és akadálymentessé válnak az utasforgalmi területek, a vasútüzemi területek, a személypénztárak, a forgalmi irodák, a szociális helyiségek, technológiai helyiségek.

A felújítási program sajátossága, hogy a vonal mellett lévő önkormányzatok - Budapest XVII. kerület, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Tápiószecső, Szentmártonkáta, Nagykáta, Tápiószentmárton, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszász, Zagyvarékas - partneri szerephez jutnak - közölte a MÁV.

A MÁV az ország legnagyobb ingatlanállománnyal rendelkező vállalata, az ingatlangazdálkodási igazgatósága kezelésében körülbelül 120 ezer föld, épület és építmény található, nagyjából 16 ezer helyrajzi számon. A nagyságrendileg 19 ezer épület között 4500 lakás, valamint körülbelül 200 jóléti és művelődési ingatlan is van.

Forrás: hvg.hu

{jcomments on}

maglódinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 24., Csütörtök, Salamon napja van. Holnap Blanka és Bianka napja lesz.
facebook pécelinfo Kövesd a maglódinfo-t a facebookon is!

Maglód aktuális időjárása